Μέλη

Τα μέλη του Συνδέσμου ορίζονται σε τακτικά, έκτακτα και επίτιμα. Όλες οι αποφάσεις του Συνδέσμου λαμβάνονται από τα τακτικά μέλη του συνδέσμου, τα οποία και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο Σύνδεσμος διοικείτε από τις αποφάσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου, το οποίο εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση κάθε 4 χρόνια.

Το νυν Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν τα παρακάτω μέλη:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Τακτικά μέλη μπορούν να εγγραφούν οι γυναίκες οι οποίες ασχολούνται επαγγελματικά, τουλάχιστον ένα έτος επαγγελματικά με το κρασί όπως :

επιχειρηματίες, μέτοχοι εταιρειών παραγωγής οίνου, στελέχη οινοποιητικών επιχειρήσεων, αμπελουργοί, οινοποιοί, οινολόγοι, οινοτεχνικοί, οινοχόοι, ιδιοκτήτριες καβών, εστιάτορες, δημοσιογράφοι οινογαστρονομίας και γενικά όλες οι γυναίκες που απασχολούνται στο κύκλωμα παραγωγής, εμπορίας, μάρκετινγκ και επικοινωνίας του οίνου σε επαγγελματικό επίπεδο, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο Δημόσιο τομέα ή εργάζονται σε επίσημους φορείς, στον τομέα της αμπέλου και του οίνου.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΛΗ

Έκτακτα μέλη μπορούν να εγγραφούν γυναίκες οι οποίες χωρίς να έχουν επαγγελματική σχέση με το κρασί, ενδιαφέρονται για την υλοποίηση των σκοπών του Συνδέσμου.

ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ

Επίτιμα μέλη του Συνδέσμου «Ελληνίδες του κρασιού» μπορούν να ανακυρυχθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία προσφέρουν ή προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην προσπάθεια αναπτύξεως των σκοπών του Συνδέσμου.

Η πολλαπλότητα των ειδικοτήτων των μελών των Ελληνίδων του Κρασιού αποδεικνύεται συνεχώς πολύ σημαντική, γιατί η ανταλλαγή απόψεων που συντελείται βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της αξίας των δραστηριοτήτων που προσφέρει ο αμπελοοινικός τομέας σε όλο το εύρος, από το αμπέλι και το κρασί έως την προώθηση του και την τουριστική, οινοτουριστική και γαστρονομική ανάπτυξη κάθε τόπου ξεχωριστά.

Παράλληλα βοηθά στην καλύτερη επικοινωνίας προς όλους, τόσο εντός του χώρου του κρασιού όσο και στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ανν Κοκοτού, Μαίρη Φλεριανού, Θάλεια Τσιχλάκη, Μαρία Κατσούλη, Λίζα Βιντζιλαίου, Κατερίνα Ζουμπούλη, Μαρία Ζουμπούλη,Ρωξάνη Μάτσα, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Μαρία Νέτσικα, Νίκη Νεγρεπόντη, Σοφία Καλλαντίδου, Κάλη Παπαντώνη, Βάσω Μπουστάνη, Αιμιλία Χαρλαυτη, Μαρία Κωβαίου, Αλεξάνδρα Μπουτάρη, Σπανού Μαρία, Εφη Καλινιίδου, Ιωάννα Βλαστού. Στέλλα Κατσαρού, Σόνια Γεροβασιλείου κτλ Σπιροπούλου Μαρία, Ασημίνα Φράγκου