
Ποιος είναι ο πρόγονος του Βερμούτ; Σε τί χρησιμεύει το θαλασσινό νερό; Σε τί βοηθά η χρήση προϊόντων απευθείας από τη φύση;
Αυτά και άλλα πολλά μοιράζεται μαζί μας η Μαρία Ζερβού, στην εκδήλωση – παρουσίαση
“Τα Ηδύποτα των Αρχαίων, από το Χθες στο Σήμερα”
τη Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2025, στις 18:00
στο Central Athens Hotel (Απόλλωνος 21, Αθήνα)
Σε μια αναδρομή από το 5.000 π.Χ. διαμέσου των συγγραμμάτων του Ιπποκράτη, του Θεόφραστου, του Διοσκουρίδη και άλλων, μέσα από το πέρασμα των αιώνων, αναζητούμε, στα γλυκά κρασιά της αρχαιότητας, τον τρόπο συντήρησης και κατανάλωσης τους, την τέχνη της εκχύλισης, τους αμφορείς, τη χρήση του θαλασσινού νερού και το πως αποτέλεσαν τον πρόγονο σημερινών ποτών και όχι μόνο, σκιαγραφώντας το πλαίσιο της οινικής ταυτότητας των αρχαίων καθώς και την διαχρονικότητά τους.
Τα ιστορικά στοιχεία πλαισιώνονται από γευστική δοκιμή οίνων που έχουν παραχθεί σύμφωνα με τεχνικές και συνταγές των αρχαίων.
Κόστος συμμετοχής: €30 μέλη, €35 μη μέλη
Κράτηση απαραίτητη έως 27 Ιανουαρίου 2025, στο info@womenofwine.gr