Το κρασί αποτελεί διατροφικό στοιχείο της Ελληνικής γαστρονομίας από την αρχαιότητα.
Τα ευρήματα και οι πολλές αναφορές σε κείμενα αποδεικνύουν ότι το κρασί ήταν μέρος της κουλτούρας των αρχαίων Ελλήνων, των Βυζαντινών και των Ελλήνων στην περίοδο της τουρκοκρατίας συνεχίζοντας έως τις μέρες μας.
Οι Ελληνίδες του Κρασιού έχουν ως σκοπό τους να αναδείξουν τη σχέση της γαστρονομίας με τον οίνο προσφέροντας γνώσεις γύρω από την αρμονία κρασιού και φαγητού, τη διατροφική αξία του οίνου και την κομβική θέση του στη Μεσογειακή διατροφή αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το κρασί μπορεί να ομορφύνει το τραπέζι μας.
Οι προτάσεις για το πώς μπορούμε να εντάξουμε το κρασί στην καθημερινότητά μας – πάντα με μέτρο και ως στοιχείο απόλαυσης και ευεξίας – παρουσιάζονται σε σεμινάρια, διαλέξεις, workshops αλλά και απλές οινικές περιηγήσεις που βοηθούν να συνδυάσουμε τους αγαπημένους μας οίνους με άλλα προϊόντα της Ελληνικής γης.