Ποιο είναι το καλύτερο ελαιόλαδο; Έχει ημερομηνία λήξης; Πώς πρέπει να το αποθηκεύω; Είναι όλα τα ελαιόλαδα για όλα τα πιάτα; Πόσο μοιάζει το ελαιόλαδο με το κρασί;
Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θα μάθουμε την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, στις 17:30 στο Central Athens Hotel για τον πολύπλοκο κόσμο του ελαιολάδου, με οδηγό την Μαρία Κατσούλη, Sommelier, Διαπιστευμένη Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου και Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc..
Το τρίωρο σεμινάριο και η γευσιγνωσία 7 διαφορετικών ελαιολάδων θα μας μυήσει στα μυστικά της οργανοληπτικής αξιολόγησης και των βασικών αρχών γευσιγνωσίας του ενώ θα μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για την αξία του στη διατροφή, τις κατηγορίες του και το συνδυασμό του με πιάτα και κουζίνες της Ελλάδας και του κόσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να οξύνουμε τις αισθήσεις μας και να γνωρίσουμε τη μεθοδολογία που μας οδηγεί στην σωστή αντίληψη και την απόλαυση του.
Εξερευνήστε το μαγικό κόσμο των γεύσεων του ελαιολάδου και μοιραστείτε αυτή την ξεχωριστή ευκαιρία με τους φίλους σας! Σας περιμένουμε!
‘Ωρα προσέλευσης : 17:30
‘Ωρα έναρξης: 18:00
Κόστος: Μέλη 40€
Μη μέλη 55€
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο info@womenofwine.gr μέχρι και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.
Με το τέλος του σεμιναρίου, με ευχάριστη διάθεση και νέες γνώσεις, θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη από το ” Thea Terrace Bar” στον 7ο όροφο του Central Athens Hotel συντροφιά με το ποτό ή το κρασί μας! (Το κόστος καθορίζεται από την κατανάλωση και βαρύνει τον καθένα ξεχωριστά).
Central Athens Hotel: Απόλλωνος 21, Αθήνα
Λίγα λόγια για την Μαρία Κατσούλη
Sommelier, Διαπιστευμένη Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου, Διευθύντρια Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc.
Η Μαρία Κατσούλη είναι σομελιέ κρασιού και ελαιολάδου, δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, σύμβουλος φιλοξενίας και πιστοποιημένη δοκιμαστής ελαιολάδου.
Η Μαρία είναι η πρώτη sommelier της Ελλάδας (από το 1990) και μία από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες στον ξενοδοχειακό και εστιατορικό κλάδο. Το 2000 άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια οργανοληπτικής αξιολόγησης του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών και ακολούθησαν πολλά άλλα σε θέματα ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοτριβείου και ανάμειξης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Σήμερα, θεωρείται η κορυφαία ειδικός στον αρμονικό συνδυασμό του έξτρα παρθένου ελαιολάδου με το φαγητό.
Από το 2011 έως το 2014 ήταν επίσημο μέλος της επιτροπής οργανοληπτικής γευσιγνωσίας της Ελληνικής Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας εμπειρογνώμονας ελαιολάδου από το Staregister και πιστοποιημένη σομελιέ ελαιολάδου από την IRVEA και τη Διεθνή Ακαδημία Ελαιολάδου. Έχει κρίνει σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού και ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων ο Concours Mondial de Bruxelles και ο Evooleum.
Έχει εργαστεί ως συνεργάτης της Paratus Europe (2012-2016) διοργανώνοντας σεμινάρια για τον έλεγχο της ποιότητας του ελαιολάδου και την οργανοληπτική ανάλυση και είναι μόνιμη λέκτορας στο Etoile College of Hospitality and Gastronomy Studies στην Αθήνα.
Έχει γράψει πολλά άρθρα για το φαγητό, το κρασί και το ελαιόλαδο σε διάφορα έντυπα και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή για το φαγητό και το κρασί στην ελληνική τηλεόραση και έχει υπάρξει πρεσβευτής ποτηριών Riedel για την Ελλάδα. Καλείται τακτικά να μιλήσει σε συνέδρια και σεμινάρια για την εκτίμηση του κρασιού και του ελαιολάδου.
Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Σομελιέ και των Ελληνίδων του Κρασιού.
Είναι συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου Athena που διοργανώνει η Vinetum στην Ελλάδα.