Είστε εδώ

 • ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

  Δραστηριότητα: Oινοποιός
  Επώνυμο: Παπαϊωάννου
  Όνομα: Ελπίδα
  Site: www.papaioannouwines.gr
  E-mail: info@papaioannouwines.gr

   

  Ο Θανάσης Παπαϊωάννου είναι ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν και προώθησαν την ιδέα, ότι το κρασί πρέπει να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που προέρχονται από την ποικιλία, τη θέση του αμπελώνα, καθώς και τις διαδικασίες που γίνονται από τον αμπελουργό - παραγωγό χάριν μιας βιολογικής ισορροπίας. Από τους πρωτοπόρους του κρασιού στην Ελλάδα, διαθέτει ένα μεγάλο ιδιόκτητο αμπελώνα, σε διάφορες περιοχές της Νεμέας και έχει καλλιεργήσει σε κάθε θέση την ποικιλία αμπελιού που ταιριάζει απόλυτα, γνώση που απέκτησε μέσα από τον πειραματισμό και την παρατήρηση.

  Ο γιος του Γιώργος, χημικός - οινολόγος, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας- μια παράδοση που ξεκινά από το 1876- και ασχολείται δημιουργικά τόσο στους ιδιόκτητους αμπελώνες όσο και στο σύγχρονο οινοποιείο στην Αρχαία Νεμέα. Στόχος και των δύο είναι η συνεχής βελτίωση των παραγομένων κρασιών, η διατήρηση υψηλών standards υγιεινής και οργανοληπτικών χαρακτήρων καθώς και ο πειραματισμός πάνω σε νέους τύπους κρασιών.

  Οι αμπελώνες, που είναι αποκλειστικά βιολογικής καλλιέργειας, περιλαμβάνουν ελληνικές και ευρωπαϊκές ποικιλίες. Το μέγεθος του ιδιόκτητου αμπελώνα (570 στρεμ.), η διασπορά ορισμένων αμπελοτεμαχίων σε περιοχές της ζώνης που χαρακτηρίζονται από διαφορές στο οικοσύστημα και η ηλικία των αμπελιών οδηγούν σ' ένα πολυδυναμικό αποτέλεσμα. Αρωγός στην ποιότητα αυτού του αποτελέσματος είναι η σωστή επιλογή ενός ικανοποιητικού αριθμού ποικιλιών και η βαθιά γνώση των πρωτεργατών για κάθε τι που έχει σχέση με το αμπέλι και την καλλιέργεια του.

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio