Είστε εδώ

 • KTHMA ΣΙΓΑΛΑ

  Δραστηριότητα: Οινοποιός
  Επώνυμο: Σιγάλα
  Όνομα: Αντωνία
  Site: sigalas-wine.com
  E-mail: info@sigalas-wine.com

   

  Στον αρχαίο κάμπο της Οίας, στη Σαντορίνη, βρίσκεται το Κτήμα Σιγάλα. Η πλέον πολυδυναμική ποικιλία της μεσογειακής ζώνης, το Ασύρτικο της Σαντορίνης, καθώς και το Αηδάνι, το Αθήρι, η Μανδηλαριά και το Μαυροτράγανο αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, με σεβασμό στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους δίνοντας κρασιά ποιοτικά, αναγνωρισμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. Αρχικά το οινοποιείο στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως.

  Το 2003 αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική χρονιά καθώς τότε διευρύνεται η μετοχική σύνθεσή της εταιρείας, με συνέπεια να ενισχυθεί η οικονομική αυτοτέλεια της εταιρείας. Την ίδια χρονιά η εταιρεία μετονομάζεται σε ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.

  Από τον Νοέμβριο του 2005 η εμπορία και διανομή όλων των προϊόντων του Κτήματος ΣΙΓΑΛΑ στην ελληνική αγορά, εκτός της Σαντορίνης, και της αγοράς του εξωτερικού γίνεται από τη Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ.

  Τα κρασιά εξάγονται σε χώρες, όπως, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρος, Ελβετία, Χονγκ-Κονγκ, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία.

  Σήμερα, το ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ συνεχίζει να υλοποιεί την αναπτυξιακή του στρατηγική στηριζόμενο πάντα στις τρεις βασικές ιδρυτικές του αρχές: δημιουργική σχέση με την παράδοση της θηραϊκής γης, τεχνογνωσία και ποιότητα.

   

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio