Είστε εδώ

 • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΥΛΩΝΑ

  Δραστηριότητα: Χημικός
  Επώνυμο: Αλεβιζοπούλου-Μυλωνά
  Όνομα: Λητώ
  Site: www.mylonas-wines.gr
  E-mail: litoaleviz@yahoo.gr

  Η μικροοινοποιία Μυλωνά, είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο στα Μεσόγεια με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα. Καλλιεργούμε με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, 120 στρέμματα με τις ποικιλίες Σαββατιανό, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Μανδηλαριά, Cabernet Sauvignon και Merlot.

  Σκοπός μας είναι η οινοποίηση ποικιλιών της Αττικής γης σε μικρές ποσότητες, για να διατηρήρουμε την υψηλή ποιότητα και να εξάγουμε το δυναμικό της κάθε ποικιλίας. Στόχος μας η ανάδειξη του αττικού αμπελώνα και η παραγωγή κρασιών που θα εκπλήξουν  ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

  Πολύτιμοι αρωγοί στη προσπάθειά μας η σχέση αγάπης της οικογένειας με το αμπέλι, η τεχνογνωσία της τρίτης πλέον γενιάς αλλά και η ολοκλήρωση του νέου σύγχρονου οινοποιού.

  Το οινοποιείο Μυλωνά έχει ιδιόκτητο αμπελώνα 120 στρεμματων, σε ύψόμετρο μεταξύ 80m εως 220m.Το έδαφος είναι μέσης  σύστασης  αμμοαργιλλώδες και σε κάποια αμπελοτόπια  πετρώδες, σε ασβεστολιθικό και κατά μέρη σε σχιστολιθικό υπόβαθρο.

  Η μέση απόδοση είναι 400kg/στρεμμα.

  Το κλίμα είναι μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια τα οποία είναι ιδανικές συνθήκες για την αμπελοκαλλιέργεια.

  Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 18°C

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio